Külföld

Egy hónappal a merényletek után: Amerika emlékezik

2001. 10. 11., 20:44 | Frissítve: 2001. október 12., péntek 12:55

Amerikaiak ezrei gyűltek össze a Pentagonnál csütörtökön, ahol Bush elnök és Rumsfeld védelmi miniszter mondott beszédet. Egy hónapja történt a World Trade Centert elpusztító merényletsorozat, amely ártatlan áldozatok ezreit követelte. Bush elnök ismét kijelentette, hogy az elkövetőket meg fogják büntetni.

- El vagyunk szánva a gonosz elpusztítására. Addig nem állunk meg, amíg igazságot nem szolgáltatunk - mondta az elnök. A Pentagon katonáihoz szólva Bush megígérte, minden segítséget, minden erőforrást és minden fegyvert biztosítani fog a hadművelet sikeréhez. A hallgatóság a "fegyver" szónál nyíltszíni tapsban tört ki.

Az ünnepségen részt vett Bill Clinton volt amerikai elnök és felesége, Hillary Clinton szenátor is. A rendezvényen több vallás képviselői is jelen voltak; részletek hangzottak el a Tórából, a Koránból és a Bibliából -adta hírül a CNN hírtelevízió.

Donald Rumsfeld védelmi miniszter hősöknek nevezte az áldozatokat, az elkövetőket pedig istenteleneknek. Az ünnepség egyben a merénylet áldozatait ilető 30 napos gyász végét is jelezte.

hirdetés

N; N;
hirdetés