Kigyulladt egy busz Budán

2003.10.10. 15:07
Teljesen kiégett a BKV egyik autóbusza a Budaörsi úton. Az Ikarus 435 típusú csuklós busz eddig ismeretlen okból gyulladt ki, a környéken dugókra kell számítani.
Tekintse meg képeinket
Fotó: by daYna
Kigyulladt és teljesen kiégett a BKV egyik autóbusza Budán. A csuklós, járaton kívüli 139-es gyors autóbusz pénteken dél körül, eddig tisztázatlan okból gyulladt ki a XI. kerületi Budaőrsi úton. Az autóbusz teljesen kiégett, az eddigi adatok szerint azonban személyi sérülés nem történt. A buszon összesen hárman utaztak. A sofőr először porraloltóval próbálta eloltani a tüzet, de ez csak a később kiérkezett tűzoltóknak sikerült - mondta el az Indexnek Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője. A műszaki mentés idején a környék forgalmában fennakadásokra kell számítani.

A BKV illetékese az Index érdeklődésére elmondta, a most kigyulladt busz nem a típushibás Ikarusok közül való, de hasonlóan újabb gyártmány. Mint ismeretes, télen több esetben is kigyulladtak BKV-buszok, melyekről a későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy típushibájuk okozta a tüzet.