Kékesi szocialista képviselő ügye már a főügyészségen

2003.12.11. 16:04
A BRFK továbbította a Legfőbb Ügyészség Központi Nyomozó Hivatalához a Kékesi Tibor szocialista képviselő elleni feljelentést. A politikust szomszédja jelentette fel, mert állítása szerint az MSZP országgyűlési képviselője bántalmazta őt. Kékesi ezzel szemben állítja, éppen hogy őt és családját zaklatja már egy éve az asszony, akit a képviselő viszont feljelentett kényszerítés, zaklatás és személyi szabadságának megsértése miatt.
A parlament mentelmi bizottságához még nem érkezett meg az ügyészség kérelme, viszont már várják, hogy Kékesi Tibor szocialista képviselőt kihallgathassa a rendőrség. A BRFK az országgyűlési képviselőkre vonatkozó szabályok alapján, egy szerdai feljelentés miatt, továbbította az ügyet a Főügyészség Központi Nyomozó Hivatalához.

Udavriasság

A feljelentést K. Mária, Kékesi szomszédja tette. Állítása szerint december 7-én nem tudott beállni garázsába Kékesi autója miatt. Udvarias kérésére a képviselő "tünés innen" felszólítással válaszolt. Az asszony videóra akarta rögzíteni az utat elálló autót, ám Kékesi "neki esett, megpróbálta kitépni a kamerát a kezéből".

Hazugság

Kékesi az Indexnek másképpen idézte vissza a történteket. Szerinte semmi sem igaz abból, amit a dühödt szomszéd állít. K. Mária az ominózus napon nem engedte elmenni őt, amikor pedig kamerával akarta rögzíteni a történteket, azt valóban nem engedte, de állítja: nem bántotta az asszonyt.

Zaklatás

A szomszéd egy éve zaklatja Kékesit, az Indexnek "kakikenegetésről", "cicalopásról", "növényeinek olajjal leöntéséről" beszélt a honatya, és mindehhez hozzátette, nem szívesen beszél a sajtóban erről, mert "méltánytalannak és kisstílűnek tartja, hogy felfejtse a részleteket". Kékesi feljelentést tett a rendőrségen szomszédja ellen kényszerítés, zaklatás és személyi szabadságának megsértése miatt.

Inkompetencia

A Népszabadság szerint a szocialisták etikai bizottsága tárgyalni fogja az ügyet, amiről viszont Steiner Pál, a testület elnöke nem tudott. Az Indexnek azt mondta: ez nem az ő kompetenciája.