Budapestre jön a System Of A Down

2019.09.30. 10:17

A Budapest Arénában koncertezik majd a System Of A Down. Serj Tankian zenekara 2020. június 17-én, egy szerdai napon, játszik majd Budapesten, jelentették be hétfő délelőtt a szervezők.

A magyarországi koncerten a System Of A Down előzenekara a brazil Ego Kill Talent lesz, akik nemrég fejezték be második albumuk felvételeit, áprilisban pedig a Metallica és a Greta Van Fleet társaságában is koncertezhetnek majd.

Serj Tankian frontember a 2008-as Szigeten már koncertezett Magyarországon. "System-dalok egyáltalán nem kerültek elő, ami egyébként dicséretes önuralomra utal, viszont játszották a Beatlestől a Girlt" – írtuk akkor a koncertről.

Az örmény származású tagokból álló System Of A Down a fennállása óta idáig csak egyszer lépett fel Magyarországon: 1998-ban, a Slayer előzenekaraként, de akkor, az első, cím nélküli lemezük megjelenésekor még szinte alig ismerték őket.

2013-ban aztán kiderült, hogy a System Of A Down az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt szándékosan kerülte el az országot. Ahogy ismert: az Orbán-kormány 2012-ben átadta Azerbajdzsánnak azt a Ramil Safarovot, aki 2004-ben brutális kegyetlenséggel, egy baltával agyonvert egy alvó örmény katonát. Hazájában Safarovot nem bebörtönözték, hanem szabadlábra bocsátották, nemzeti hősnek kiáltották ki, illetve előléptették.

A System Of A Downt az Index két éve nézte meg a Nova Rock fesztiválon, koncertbeszámolónkat itt lehet olvasni. A jövő nyári koncertre október 4-én, pénteken, tíz órától lehet jegyet venni.

Ne maradjon le semmiről!