-

Betépetné az angol szurkolókat a portugál rendőrség

2004. 06. 11., 10:04 | Frissítve: 2004. június 11., péntek 13:55

Kannabisszal fékezné meg a bajkeverésben mindig élenjáró brit szurkolókat a portugál rendőrség. A hatóságok a foci-Eb idején szemet hunynának a marihuánafogyasztás felett, mivel tapasztalataik szerint problémát igazán a részeg szurkolók okoznak. A szmókerek ezzel szemben bambán énekelnek, kéz a kézben.

Szabadon betéphetnek az angol szurkolók Portugáliában. A portugál rendőrség Itt pöfékelünk programja keretében nem fogja kiszűrni a foci-Eb látogatói közül azokat, akik marihuána hatása alatt állnak.

Kéz a kézben énekelnek

A rendőrség kábítószer-használókkal szembeni engedékenysége nem fog kiterjedni az alkoholra, a részeg szurkolókat szondáztatással kiszűrhetik a meccslátogatók közül. "Ha az emberek isznak, elvesztik önuralmukat, ha szívnak, nem" - magyarázta a Sun brit bulvárlapnak Akan Buffry, a Kannabisz Legalizációs Szövetség vezetője. A portugál rendőrök ugyanebből indultak ki, a marihuánafogyasztás enyhébb megítélésével a szurkolói erőszak lehetőségét próbálják csökkenteni.

"Az alkohol harcot szül, a betépett szurkolók sokkal valószínűbben énekelnek kéz a kézben" - nyilatkozta Buffry a Sunnak.

Lelassulva nem agresszívak

A holland rendőrség a 2000-es futball-Eb idején hasonlóan állt az angol szurkolókhoz. A Sun szerint a hollandiai meccsek idején a legtöbb huligán annyira betépett, hogy eszébe sem jutott a bajkeverés.

"Ha a drog hatására problémázni kezdenek a szurkolók, akkor közbelépünk. De ha nem, miért fokoznánk a feszültséget" - nyilatkozta a Sunnak a lisszaboni rendőrség szóvivője. A hatóságok mindennek ellenére riadókészültségben várják az angol csapat vasárnapi nyitómeccsét a címvédő franciák ellen. A lisszaboni Fény-stadion környékén hatszáz rohamrendőr teljesít majd szolgálatot, a részegnek látszó szurkolókat pedig szondákkal szűrik majd, és még a meccslátogatástól is eltilthatják.

N;
hirdetés