Külföld

WTC-áldozatnak hazudta magát a biztosítási csaló

2001. 11. 29., 14:27 | Frissítve: 2001. november 29., csütörtök 14:41

Akár 20 év börtönt kaphat az az amerikai házaspár, amely a szeptemberi New York-i tragédiát biztosítási csalás útján pénzszerzésre próbálta kihasználni.

A Georgia államban élő 44 éves Charles Gavett a merényletek után hat nappal bejelentette a rendőrségen, hogy felesége, a 40 éves Cynthia feltehetően a World Trade Center egyik épületében tartózkodott szeptember 11-én, amikor az ikertornyok összeomlottak, és azóta nem jelentkezett. Értesítette a biztosítótársaságot is, amelynél 250 ezer dolláros életbiztosításuk volt, hogy az asszonynak 11-én reggel 9-kor - azaz nagyjából a merényletek idején - találkozója volt valakivel a WTC-ben.

A csalási kísérlet úgy lepleződött le, hogy a házaspár lakóhelyének seriffhelyettese az amerikai nemzeti ünnepen, hálaadás napján meglátta az utcán az asszonyt - jelentette az AFP. Mivel a hamis bejelentés az asszony egyetértésével történt, biztosítási csalásért a férjre és a feleségre egyaránt akár 20-20 évi börtönt is kiszabhat a bíróság.

A hatóságok felhívták az esetre más biztosítótársaságok figyelmét is, mert attól tartanak, voltak még hasonló bejelentések - csak éppen ezekben az esetekben az "eltűntek" nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a továbbiakban elkerüljék saját városukat, s pláne annak rendőreit.

A biztosítótársaság képviselőjének meglehetősen pesszimista vélekedése szerint az egész országban akár több száz hasonló ügy is lehet - bár azt nem tisztázta, hogy ezek is kapcsolatban állnak-e az ikertornyok drámájával, vagy csak általában utalt azokra a csalókra, akik jó egészségben szeretnének hozzájutni a haláluk esetén járó összeghez.

hirdetés

N; N;
hirdetés