Bunugy

Autósüldözés harminc menekülttel

Hiába adtak le figyelmeztető lövést

2001. 06. 23., 13:29 | Frissítve: 2001. június 24., vasárnap 16:23

Negyven kilométeren keresztül üldöztek a rendőrök és a határőrök egy kisbuszt, amellyel két embercsempész és harminc, ismeretlen állampolgárságú, menekült próbált elszökni. A határőrök hiába adtak le figyelmeztető lövést, a menekülteket szállító autót még a defekt sem állította meg.

A figyelmeztető lövések sem állították meg azokat az embercsempészeket, akiket csak hosszas üldözés után tudtak elfogni a határőrök és a rendőrök szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tanyik József alezredes, a Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense elmondta: a határőrjárőr hajnalban Mánd és Vámosoroszi között figyelt fel egy gyanús kisbuszra, ami azonban nem állt meg a jelzésre.

A határőrök üldözőbe vették a kocsit, majd megelőzték, de az hátulról belement a járművükbe, majd előzött és továbbhajtott. Ekkor két figyelmeztető lövést adott le a járőr, azonban ez is hiábavalónak bizonyult.

A kisbusz továbbrobogott Fehérgyarmat, Győrtelek, Mátészalka, majd Nyírbátor irányába, és az időközben riasztott rendőrök sem tudták feltartóztatni a kocsit. A jármű egyik kereke időközben defektet kapott, de ez sem kényszerítette megállásra az embercsempészeket, akiket végül közel 40 kilométeres hajsza után Nyírcsászárinál sikerült megállásra bírni.

A kisbuszból két magyar embercsempész, valamint 27 felnőtt - és három gyermekkorú külföldi állampolgár szállt ki, akiket őrizetbe vettek. Eddig még nem sikerült tisztázni, hogy a külföldiek melyik ország állampolgárai, s azt sem, hol jutottak át illegálisan a határon.

hirdetés
hirdetés