Bunugy

Eszeveszett száguldás az elrabolt fagyiskocsival

Autós üldözés és lövöldözés Bodrogkeresztúron

2001. 05. 12., 22:16 | Frissítve: 2001. május 13., vasárnap 15:54

Többször is rálőttek arra a fagyiskocsira, amit egy harminchárom éves férfi rabolt el Bodrogkeresztúron. Miután megverte a Family Frost alkalmazottját, elhajtott a járművel. A rendőrök hosszas üldözés után tudták csak elfogni a férfit, aki még stoppos lányokat is fölvett. Ők időközben meggondolták magukat, és kiugrottak a mozgó kisteherautóból. Az alkalmi fagyis az úton keresztbe állt rendőrautóba is belehajtott, az őket üldözőket pedig leszorította az útról. Végül sikerült kilőni a kerekét.

Fagyiskocsit dobált meg kővel szombat délelőtt egy férfi Bodrogkeresztúron, majd a kiszálló sofőrt megverte, és elhajtott a járművel. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ekkor kezdődött a másfélórás ámokfutás, amely alatt még arra is volt ideje a harminchárom éves férfinak, hogy Tokajnál három stoppos lányt felvegyen a Family Frost-os autóval.

Menet közben ugrottak ki a stopposok

A tizenhat év körüli lányok időközben meggondolták magukat, ki akartak szállni a járműből, de a rendőrség által csak S. J.-nek nevezett alkalmi fagyis más véleményen volt. Közben az értesített szerencsi egyenruhások is üldözőbe vették a sárga kisteherautót, amiből a lányok menet közben ugrottak ki. Ketten meg is sérültek, csak zúzódások árán sikerült földet érniük.

A villogó járőrautóból hangszórón keresztül többször felszólították a kisteherautó sofőrjét, hogy álljon meg, de ő nem tágított. Amikor a rendőrautó elévágott, hogy lelassítva kényszerítse megállásra, a Family Frost összetörte a szirénázó rendőrautó hátulját és továbbhajtott. A szerencsi kapitányság emberei ekkor úgy döntöttek, hogy erősítést kérnek, mert nem tudtak megbirkózni az országút ördögével.

Célzott lövés az alkalmi fagyisra

Kék lámpa, sziréna mellett tovább folytatódott az üldözés, ami alatt a Family Frost járművére rá is lőttek, sikertelenül. Időközben a tarcali útkereszteződéshez értek a 37-es főúton, ahol újabb egyenruhások várták a száguldozót. Az úton keresztbe fordított üres autóval és szabályos "Állj!" jelzéssel kívántak véget vetni a szombati akciónak. Mivel a vezető belehajtott a rendőrautóba, ismét tűz alá vették, mialatt életüket mentve ugrottak félre a sárga óriás elől.

Újabb erősítés érkezett, a Lada Niva járőrei megpróbálták megelőzni a kisteherautót, mellé értek, de a vezető leszorította őket az úttest szélére, majd Bodrogkeresztúr felé vette az irányt. Végül a település elágazástól egy kilométerre sikerült kilőni az autó kerekét, a sofőrt pedig kisebb nehézségek árán megbilincselték.

Hivatalos személy elleni erőszakért és a jármű önkényes elvételéért S. J.-t őrizetbe vették. A stopposokon kívül egy rendőr is könnyebb sérüléseket szenvedett, a fagyiskocsiban másfélmillió forintos kár keletkezett.

hirdetés
hirdetés