Lebukott a webkamerás kukkoló

2003.07.22. 11:50
Rendőrkézre került az a férfi, aki webkamerával leste a zuhanyozó lányokat egy balatonfenyvesi üdülőtáborban, jelentette a HavariaPress. A karnagynak készülő fiatal férfi ellen magántitok jogosulatlan megismerése miatt indult eljárás.
A médiatáborban hangtechnikusként dolgozó fiatal férfi az orvul szerzett felvételeket számítógépén is rögzítette. A kisméretű, rúd alakú kamerát a kukkoló a női zuhanyzó ablakában helyezte el.

Az egyik lánynak feltűnt, hogy egy ragasztószalaggal rögzített vezetékdarab éppen a zuhanyzóablak közepénél helyezkedik el. Azonnal rájött, mi is az: követte a vezetéket, ami a hangtechnikus kizárólagosan használt számítógépéhez vezetett.

A Somogy Megyei Hírlap úgy tudja, a karnagynak készülő zeneakadémiai hallgató csaknem egy héten át kukkolta a lányokat, és a felvételeket a számítógépében tárolta. A tábor vezetői feljelentést tettek a fonyódi rendőrkapitányságon.

A leskelődő férfi ellen magántitok jogosulatlan megismerése miatt indult eljárás. A gyanúsított kihallgatásakor tagadta, hogy a világhálón akarta volna elhelyezni a képeket. A tábort kilencven résztvevőjének fele lány, közülük ráadásul sokan fiatalkorúak.