Lába kelt a piszoárnak is

2001.08.03. 15:51
Ismeretlen tettesek pajszerral szedtek szét egy vandálbiztosnak hitt illemhelyet Győrben. A csapot, a piszoárt, sőt, még a rokkantvécét is magukkal vitték. A tulajdonos biztonsági főnöke azokra a hajléktalanokra gyanakszik, akiket korábban rendőrök segítségével zavartak el, mert beköltöztek a helyiségbe. A kár több mint egymillió forint, de a zsákmányért az elkövetők sehol sem kapnak tízezer forintnál többet.
Vandál támadás áldozatául esett egy győri nyilvános illemhely, ahonnan a két héttel ezelőtti hétvégén a csaptelepektől a piszoárokon át a rokkantvécéig mindent elvittek - számolt be az Indexnek Dankovics Imre, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. biztonsági főnöke. Az elkövetők feltehetően egy pajszerral rontottak be a Batthyány téri helyiségbe, és feszítették fel az egyébként vandálbiztos berendezési tárgyakat.

Egyedül a férfi és a női részleg vécécsészéi maradtak meg, a rokkantak részére kialakított fülkéből viszont minden eltűnt. A kár több mint egymillió forint. Az elkövetők azonban az elvitt tárgyakért sehol sem kapnak tízezer forintnál többet.

Hajléktalanokra gyanakszanak

A nyilvános illemhelyet csak napközben őrzik, ezért fedezték fel a bűncselekményt csak július 23-án, hétfő reggel. Feltehetőleg hajléktalanok rámolták ki a budit, akiket korábban azért kellett elzavarniuk a rendőröknek, mert beköltöztek a vécébe - vélekedik Dankovics Imre. Legutóbb tavaly augusztusban történt hasonló eset az egyik illemhelyükön, akkor az ajtózárak, csapok, szemétkosarak ellopásával keletkezett több mint ötszázezer forint kár.

A száz százalékos önkormányzati tulajdonban lévő kft. Győrben hét nyilvános illemhelyet üzemeltet. A mostani eset után azonban el kell gondolkozniuk azon, hogy a vécék őrzését alvállalkozókra bízzák. Ez ugyanis még mindig kevesebbe kerül, mint egy-egy akció után milliókat kifizetni.