Britney testét legyen szíves!

2002.02.17. 10:49
Britney Spears teste, Heather Locklear orra és Halle Berry arca igen előkelő helyet foglal el a hollywoodi plasztikai műtétekkel kapcsolatos elvárások toplistáján. A férfiak sorában az Oscar-díjas Benicio Del Tor ajkai, Brad Pitt szemei és Russell Crowe álla a legkívánatosabb.
A vágyak listája abból a felmérésből derül ki, amelyet a Beverly Hills-i plasztikai sebészeti intézet orvosai 2000 páciens megkérdezésével - immár az ötödik egymást követő évben - végeztek. Dr. Richard Fleming szerint a legtöbb páciens prominens személyiségekről vesz mintát, amikor plasztikai műtétre határozza el magát.

Jennifer Lopez csak a második legvágyottabb testű nő

Az "ajkak" kategóriában a legtöbb műtétre készülő hölgypáciens az egykori Bond-lányt, Denise Richards-t tartja a legszebbnek, elébe helyezve őt az Oscar-díjas Hillary Swanknak és Elisabeth Hurley-nek. Ami az alakot illeti, a legkeresettebb Britney Spears, őt Jennifer Lopez és Angelina Jolie követi. Heather Graham szemeit a páciensek még szebbnek találták, mint Catherine Zeta Jones és Penelope Cruz szemeit.

A színész Will Smith számára, akit Oscar-díjra jelöltek az "Ali" című filmért, kifizetődött, hogy izomzata olyan, mint egy bokszbajnoké. "A legjobb test" kategóriában ugyanis megelőzte Benjamin Bratt-ot és Val Kilmert. A legtöbb férfi Edward Burns orrát, Tom Cruise haját és Johnny Depp arcát csodálja.

Vezetnek az orrátalakítások

A sebészek szerint a leggyakrabban orr-kiigazítást kérnek a páciensek - ezt követi sorrendben a zsírelszívás, kebelváltoztatás és szemhéjfelvarrás. Egy új orrért mintegy 8000 dollárt (9100 eurót) fizetnek a páciensek, a teljes "make-over" (átalakítás) ára pedig 30 000 dollárnál kezdődik - áll a dpa jelentésében.