Ingyen szilikonmellekkel csábít az amerikai sereg

2004.07.22. 10:17
Az Egyesült Államok hadseregében mind a négy hadnemben lehetővé tették a katonáknak és családtagjaiknak, hogy ingyenes plasztikai kezeléseken vehessenek részt. A hadsereg álláspontja szerint ezzel a katonai sebészek gyakorlatát gyarapítják.
Az Egyesült Államok hadserege eddig is a "Valósítsd meg magad" szlogennel csábította az újoncokat soraiba, most azonban a katonák és hozzátartozóik plasztikai műtétekre - így például mellnagyobbításra - is jelentkezhetnek az amerikai adófizetők pénzén - jelenti a Reuters egy amerikai magazin értesüléseire hivatkozva.

A júliusi New Yorker riportja arról számol be, hogy a haderő mind a négy ágában lehetővé tették a katonáknak és családtagjaiknak, hogy ingyenes plasztikai kezeléseken vehessenek részt - így többek közt ráncfelvarrással, mellnagyobbítással, ajakfeltöltéssel és orrplasztikával változtathatják külsejüket előnyösebbé a fegyveres erők tagjai. A hadsereg álláspontja szerint ezzel a katonai sebészek gyakorlatát gyarapítják.

"Bárki, aki egyenruhát visel, kés alá feküdhet" - nyilatkozott a magazinnak dr. Bob Lyons, a San Antonio-i Brooke Hadiklinikai Központ plasztikai sebészetének vezetője. A katonáknak az időigényes orvosi beavatkozás előtt ki kell kérniük feletteseik engedélyét - tette hozzá a professzor.

Mint a lap írásából kiderült, 2000 és 2003 között csaknem ötszáz mellnagyobbító műtétet végeztek a hadsereg sebészei katonákon, illetve családtagjaikon. A sereg egyik szóvivője annyival kommentálta a lap értesüléseit, hogy "a katonaorvosoknak is kell valakin gyakorolni".