A Tesco a kifliügy kiszivárogtatótját keresi

2002.01.30. 18:36
Közleményben foglalt állást a Tesco Selmeczi Gabriella kifliügyében. Ebben sajnálatát fejezi ki, elhatárolódik mindentől, és alapos vizsgálatokat ígér. A fideszes országgyűlési képviselő még kedden tájékoztatta a sajtót a Tescoban átélt "különös" és "bizarr" élményeiről.
"A Tesco sajnálattal veszi tudomásul a közelmúltban felröppent híreket Selmeczi Gabriella parlamenti képviselővel kapcsolatban, és alapos vizsgálatot rendelt el, hogy megállapítsa, honnan szivároghattak ki ilyen hamis információk. A vizsgálat kiterjed arra is, hogy a Tesco dolgozóinak magatartása megfelelt-e az előírásoknak. Határozottan kijelentjük, hogy a Tesco sosem tesz olyan észrevételeket, amelyek negatívan befolyásolják az illető személy hírnevét, és a Selmeczi Gabriellával kapcsolatos vádak az áruházunkban tanúsított magatartását illetően teljes mértékben alaptalanok.

A Tesco nem politikai szerv, ezért nem kapcsolódik egyetlen politikai párthoz sem, sem Magyarországon, sem pedig más országokban, ahol jelen van a piacon."

A kifliügy

A vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát kezdeményezi Selmeczi Gabriella (Fidesz) országgyűlési képviselő, miután a múlt héten a budaörsi Tesco Áruházban - elmondása szerint - indokolatlanul korlátozták személyi szabadságát. A képviselő ezt kedden Budapesten közölte újságírókkal.

Selmeczi Gabriella
Selmeczi Gabriella múlt szerdán a késő esti órákban hajszárítót akart vásárolni a budaörsi áruházban, amikor összetalálkozott egy ismerősével. A férfi megkínálta egy sós stanglival, amiből a képviselő a második kínálásra letört egy darabot.

Elmondta, a történtek után az áruház biztonsági szolgálatának irodájában csaknem két órán át tartott a meghallgatása, és hiába érdeklődött, az őrök nem tudták megfogalmazni, hogy mi a probléma vele szemben.

Hozzátette: a videofelvételek bebizonyították, hogy nem követett el semmit, a képeket azonban nem nézhette meg. Kitért arra, hogy ismerőse végül rendezte a nézeteltérést és kifizette a kiflit.

Az esetről az áruházban jegyzőkönyvet vettek fel, Selmeczi Gabriella a meghallgatáson végül tanúként volt jelen.

A képviselő annak érdekében, hogy jogtalanul, az emberi méltóságot megsértve, más vásárlókkal szemben ne járhassanak el, kötelességének érzi annak a vizsgálatát is, hogy a Tesco biztonsági őrei betartották-e a hatályos jogszabályokat.

Selmeczi Gabriella egyéb jogi lehetőségeket is fontolgat az eset kapcsán; a Tesco vezetőinek figyelmét az eset másnapján levélben hívta fel a vele történt jogszabálysértésekre.

A képviselő arra a kérdésre, hogy ő ette volna meg a kiflit, és az erről szóló videofelvételt megsemmisítették, azt válaszolta, hogy ez nem igaz.