Hazarepült Emily, a macska

2005.12.01. 14:20
Csütörtök reggel visszatérhetett az Egyesült Államokba az a macska, amelyet egy hónappal ezelőtt véletlenül egy konténerbe zártak és hajón Franciaországba szállítottak. Emily hazafelé már repült, a bizniszosztályon foglaltak neki helyet.

Emilyt, a macskát október végén a franciaországi Pompey városában találták. Amikor egy ottani vállalat alkalmazottai kinyitották a címükre érkezett konténert, megdöbbenve látták, hogy a rakománnyal együtt egy teljesen kiéhezett, szerencsétlen macska is érkezett a tengerentúlról.

Emilynek nem lehetett könnyű. A konténert hajón szállították az USA-ból Franciaországba, így az út három hétig tartott az Atlanti óceánon keresztül.

A macska nyakörvén megtalálták gazdái címét, akiket értesítettek, hogy Emily jól van, csak néhány ezer kilométerre elkódorgott.

Az otthonától távol került cica szomorú esetéről számos cikk született a nemzetközi sajtóban. A Continental amerikai légitársaság kapva kapott az alkalmon és felajánlotta: ők szívesen hazaviszik Emilyt.

Miután Emily kitöltötte idejét a karanténban, felszállt a New York-i járatra. Az ingyenreklámot szimatoló légitársaság természetesen a bizniszosztályon foglalt helyet a világjáró macskának. Emilynek New Yorkban még át kellett szállnia a Wisconsin állambeli Appletonba induló gépre. Gazdái itt kapták vissza az időközben világsztárrá vált kedvencüket.

A nagy kérdés persze az, hogyan is került Emily abba a konténerbe, amelyet aztán hajóra raktak és Franciaországba szállítottak. Ez feltehetően örökre Emily titka marad. Gazdái szerint a macska valószínűleg egeret üldözött és egyszerűen bezárták a konténerbe.