Logót 'vesztett' a Színes Mai Lap

2003.11.18. 14:21
Bitorolja a Hír Rádió Rt. által kiadott Színes Mai Lap a Mai Nap védjegyét - állapította meg kedden meghozott jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla.
Mint ismert, a Színes Mai Lap megjelenésének napján - 2001 márciusában - a Ringier Kft., a Mai Nap jogainak tulajdonosa pert indított a Híd Rádió Rt. ellen, mondván az új lap jogosulatlanul tünteti fel magát a nemrégiben megszüntetett Mai Nap utódjaként, megtévesztve ezzel az olvasókat.

A Mai Napot egyébként - a Magyar Hírlapot is kiadó - Ringier Kft. 2001 februárjában a Blikk megvásárlásával "összeolvasztotta", ami a Mai Nap megszünését jelentette. A Színes Mai Lap szerkesztősége a megszűnt Mai Nap és a Híd Rádió Rt. tulajdonában lévő - és szintén megszüntetett - Színes Sport volt újságíróiból és szerkesztőiből állt össze.

A Fővárosi Ítélőtábla keddi döntésével helybenhagyta a Fővárosi Bíróság idén januárban meghozott elsőfokú döntését, amely a védjegybitorlás abbahagyására kötelezte az alperest, és eltiltotta a további jogsértéstől.

A jogerős ítélet szerint az összbenyomás alapján kimondható a védjegybitorlás, mivel "irányított figyelmet igényel" a két lap logója közti különbség felismerése.

A "lap" és a "nap" szavak hasonlóságára kitérve az ítélőtábla megállapította azt is, hogy a "színes" szó a panaszolt lapcímben "nem jellegzetes, nem meghatározó".

L. Kelemen Gábor, a Híd Rádió Rt. vezérigazgatója, a Színes Mai Lap főszerkesztője az ítélethirdetés után közölte: a határozatot betartják, változtatni fognak a logón. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy konkrét terveik ezzel kapcsolatban még nincsenek.