Hajós nem fakad sírva, ha idiótának tartják

2004.12.08. 13:39
"Nem fakadok sírva", ha egy egyetemről és pártjából kirúgott képviselő "morálisan és intellektuálisan is idiótának tart" - állítja Hajós András Balogh Lászlónak, a Nemzeti Fórum Országgyűlési Csoportja képviselőjének címezve szavait. Balogh kedden az ORTT-hez fordult Hajós az MTV népszavazási műsorában nyújtott szereplése miatt.
Balogh László az MTV vasárnap esti népszavazási műsora körül kirobbant politikai vita után beadvánnyal fordult az ORTT panaszbizottságához. Balogh azt kérte a médiatestülettől, kötelezze az MTV-t A szólás szabadsága közvetítését elítélő nyilatkozat közzétételére. Balogh a beadványban többek között azt állította, hogy "a 'morálisan és intellektuálisan is idióta', 'az épületben cirkáló helyi tudósító' meggyőződésem szerint sértette a magyar nemzet méltóságát, valamint nevetségessé tette a népszavazás intézményét".

Két gyerekes szociológus

Hajós András jelenleg zenekara új albumán dolgozik egy stúdióban, ezért csak később akar részletesen válaszolni az ügyben őt ért vádakra. Balogh László ORTT-s beadványára reagálva azonban az indexnek kijelentette: "Kétgyermekes, szociológus végzettségű, felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, választókorú magyar állampolgár vagyok, jelenleg televíziózással foglalkozom. Nem fakadok sírva, ha egy, tudomásom szerint csak érettségivel rendelkező, korábban a katolikus hittudományi egyetemről, nemrég pedig az MDF-ből kirúgott képviselő, a Szegedi Városi Televízió egykori segédoperatőre 'morálisan és intellektuálisan is idiótának' tart."

Hajós stílusában

"Soha nem rúgtak ki a hittudományi akadémiáról, és soha nem dolgoztam a szegedi városi tévénél" - cáfolta Hajós állításait Balogh, aki szerint a beadványában idézőjelek között szerepeltett szövegrészek Hajós Andrástól származnak, "mondhatni Hajós András stílusában íródtak". Balogh László az Indexnek azt mondta, hogy reményei szerint az ORTT panaszbizottsága és az MTV belső vizsgálata meg fogja ítélni, hogy a magát tévés személyiségnek tartó Hajós milyen teljesítményt nyújtott a december 5-i Friderikusz-műsorban.