sziget2003

Világrekord az Óbudai-szigeten

Guinnessbe kerül a Fesztivál Körkép

2003. 08. 07., 14:06 | Frissítve: 2003. augusztus 07., csütörtök 14:11

Az idei Szigeten a Pannon GSM jóvoltából maradandóbb érték is létrejött: a szigetlakók kollektív festőműhelyének alkotása, a Fesztivál Körkép hamarosan felvételt nyer a Guinness Rekordok Könyvébe.

A Pannon GSM szigeti rezidenciáján felállított, közel 400 négyzetméter felületű körvásznon a zárónapra bontakozott ki a Pannon Praktikum Világzenei Nagyszínpad hangulatát idéző festmény, a Fesztivál Körkép. A stílusosan a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója, Bereczki Lóránt, valamint Kepes András által hitelesített, hatezer szigetlakó által közösen készített alkotás kiüti a Rekordok Könyvéből a jelenlegi uralkodót, így a Sziget - a három évvel ezelőtti szinkroncsók rekord után - ismét világcsúcsnak adott otthont.

Idén összesen 353 ezren sétáltak át a Szigetre vezető hídon, s összesen 23 500 szemeteszsák és 800 kuka nyelte el szelektálva az újrahasznosítható, illetve a környezetre káros anyagokat. A látogatók felelősségtudata egyébként is szárnyalni látszott: 1400-an adtak vért a Vöröskereszt sátránál - az akciót a Pannon GSM is támogatta ajándékokkal.

Rekordod döntött a mobil is

Csúcsokat döntött a Sziget-látogatók mobiltelefon-használata is: a főtámogató Pannon GSM hálózata csaknem 85 ezer mobilost szolgált ki a Szigeten, s a Fesztivál vendégei pontosan 1 779 219 hívást indítottak a Pannon GSM rendszeréből, míg a Szigetet lefedő cellák a két évvel ezelőttinél másfélszer több, 541 993 darab SMS-t továbbítottak. Ekkora GSM-forgalom mellett jól jött a begyűjtő-futárokkal megerősített akkumulátortöltő szolgáltatás: a Pannon Körtéren közel 6000 lemerült telefont vett gondjaiba a mobilszolgáltató.

hirdetés