Ingyenes levelezés Mi ez? Hol vagy? Hely honlapodnak, képeidnek

  keresés az Indexen
POLITIKA | TECH | TŐZSDE | KULT | SPORT    
 

LINKEK
A filmszemle hivatalos oldala

FUTNAK MÉG
- és írtunk már
Bíbor folyók - Bizarr bújócska
Fajcserés támadás
Farkasok szövetsége
Kiosztották az 54. Cannes-i Filmfesztivál díjait
Talpig majom
I love Budapest
Szeretném, ha szeretnél: Fallikus akrosztikon
Lábad között - Pikáns töltet

 FÓRUMOK
The Beatles
Mi most a kedvenc zeneszámod?
Tarhonya KedelyZenekar
Depeche Mode Klub
JUDAS PRIEST
ValótlanVilágta lan - valóságshow-par ódia
The Fab Four
Vers,vagy amit akartok. (de nem saját!)

32. Magyar Filmszemle: szakmai vita értékelő sajtótájékoztatóból
február 7. 16:22

Fűtött hangulatú szakmai vitává alakult a 32. Magyar Filmszemle záró sajtótájékoztatója szerdán a budai Mammut Központban. Az újságírók mellett több ismert filmes – köztük Grunwalsky Ferenc, Salamon András, Sopsits Árpád – is érdeklődött a találkozó sikeréről, a szakma és a szemle jövőjéről, valamint a kormányzattal történő tárgyalásokról.

Szegény Cseh Tamást
február 23. 12:55

...ötvenhét évesen utolérte a sztárok végzete: portréfilm készült róla. Ebből még akár jól is kijöhetett volna – de nem jön ki jól belőle. Fonyó Gergely „személyes hangvételű, lírai” munkájának (így olvassuk az ismertetőben) nem az a legfőbb baja, hogy hosszú és unalmas, hanem hogy üres és nem elég őszinte. Egy portrénál pedig az a veszély fenyeget, hogy a kép minősége átragad arra, akit megmutat.

Túlélni egy lottóötöst: Feri és az édes élet
május 25. 11:16

Miben változik a világ, ha egy reggel egymilliárddal gazdagabban ébred az ember? Czabán György és Para-Kovács Imre forgatókönyvének fókuszában a részletek.

Nem a méret a lényeg
február 6. 19:52

A címben szereplő mondás nem csak a potenciazavarral küszködők utolsó mentsvára, hanem az utóbbi két év Magyar Filmfesztiváljainak mottója is lehetne, hiszen évről-évre egyre több értékes, a nagyközönség számára is nézhető kisjátékfilm születik a hazai stúdiókban. A millenniuminak titulált filmszemlén is sok tíz-húsz perces remekmű tűnt fel. Láttam olyan filmet, ami egy ötlet kidolgozásával képekben elmesélt novellát tárt a nézők elé, és láttam olyat is, ami éppen az ötlet hiányát próbálta meg palástolni a játékidő lerövidítésével.

Kiosztották a 32. Magyar Millenniumi Filmszemle díjait
február 6. 18:13

Az Átrium moziban megrendezett díjkiosztó ünnepséggel véget ért a Millenniumi 32. Magyar Filmszemle. A szemle fődíját Tarr Béla Werckmeister harmóniák című filmje kapta, a legjobb rendezői díjat Sopsits Árpádnak ítélték 'Torzók' című életrajzi ihletésű munkájáért. A legjobb női színész díját a zsűri Börcsök Enikőnek (Paszport) ítélte, a legjobb férfi színész díját pedig Hollósi Frigyesnek (Feri és az édes élet). Életműdíjat kapott Banovits Tamás díszlettervező-rendező, Gulyás Lajos gyártásvezető és Palásthy György rendező.

Az ellenállás hiperaktivitása: Az utolsó vacsora az Arabs Szürkénél
február 6. 15:44

Trilógiává terebély. Kapa/Pepe újra szárnyal, de ez a mostani jött be a legjobban. Leégett BS közepén pincértanfolyás (lásd még: Csurka / "pincérnép"), katasztrófa sújtotta amfiteátrum, felette a sportminiszter jobb napokat látott szelleme lebeg. Vágvölgyi András kritikája.

Az egyszerűség bonyolítása
február 6. 16:02

A történet egyszerű, majdhogynem banális. Önmagában akár tetszetős is lehetne, hisz fiatalokról szól, szerelemről és barátságról. Születhetett volna ebből egy lírai, szépen elmesélt, igaz film is. Hajdú Szabolcs műve sajnos nem ilyen lett. Egymástól független művészi próbálkozások darabjait látjuk a vásznon.

Moszkva tér - Személyes kultusz
február 5. 16:51

A 89-ben érettségiző osztály kalandjai nemcsak a múltba merengést segítik elő nagy hatásfokkal, hanem egy generáció életérzésének eszenciájaként a filmet is a kultuszgyanús művek sorába emelik.

Emlékek gyára: Millenniumi Rendezvényközpont
február 5. 12:38

Az egykori Ganz-gyár épületegyüttese régóta riogatta vagy esetleg gyönyörködéssel töltötte el az arrajárókat. Jelenleg a Filmszemle egyik helyszíneként fungál.

Schilling Árpád: Nexxt
Aki felháborodik, az önmaga ellen védekezik

február 4. 19:24

Szögezzük le: az erkölcsi felháborodás jogos. Az erőszak öncélú, ez is igaz. Sőt, még az is, hogy két korábbi műből lett összegyúrva Tasnádi István színdarabja, majd a belőle készülő előadás, ill. mozifilm. E három vád nem vitatható. Aki viszont ebből az elhamarkodott következtetést vonja le, hogy a Nexxt c. film erkölcstelen, öncélú és ráadásul utánzat is, az téved. És szerintem felül kellene vizsgálnia filmek megítélésekor használatos mércéjét.

Szőke András - Tündérdomb
Ésszel nehezebb

május 25. 10:55

A szerző rámutat a millenniumi jelző adekvát felhasználási területére, majd oknyomozó fejtegetésbe kezd az öntörvényű rendező, Szőke András legújabb filmje kapcsán. Van-e értelme egy cigány közösség tudatos és etnográfiai szempontból korrekt ábrázolásának? Kell-e választani irónia és hitelesség között? Reflektorfényben a roma folklór, egy kétfedeles repülőgép, a harmincas évek és Fábry Sándor, aki egy cigányvajdát alakít.

Nexxt
február 3. 21:07

2001. január, Budapest. Három hevesen agitáló fiatal lép ki a Kossuth mozi sokat látott kijáratán. Odabent éppen véget ért az év magyar botrányfilmjének tartott Nexxt- Frau Plastik Chicken Show bemutatója. A fiatalok másnap tollat ragadtak: így születtek az alábbi, sósavba mártott kritikáink. Vigyázat, szókimondó szövegek!

TOVÁBBI CIKKEINK

   Interjú Tímár Péterrel , február 3.
   Vakvagányok - Táncosok a sötétben , február 3.
   Üvegtigris és Seychelles puzzle , október 23.
   Tiltakozó nyilatkozat, kitűzővel , február 2.
   Dyga Zsombor: Öcsögök - Se kép, se hang , február 2.
   Incze Ágnes - I love Budapest , április 26.
   Tarr Béla: Werckmeister-harmóniák , február 1.
   A kulturális kormányzatnak megoldást kell találnia , február 1.
   A rendszer rákosizálódik… , január 31.
   Botrány a filmszemle előestéjén , január 29.
CIKKEK,HÍREK
A Blikk megvenné a Borsot
Már a versenyhivataltól is engedélyt kértek a felvásárláshoz.
febr. 6.

Sztárok pókereznek a Tv2-n
108 sztárt ültet péntek esténként a pókerasztalok mellé a Tv2 február 20-tól.
febr. 6.

Pimasz úr a Viasat3-ra igazol
A Naplótól átigazolt Papp Gergely saját műsort kap a kábelcsatornán.
febr. 6.

A sugárfertőzésre senki nem számít
A szerencsétleneket kirúgják, a rátermettek drogosok lesznek vagy félrekúrnak. De mindig van rosszabb. Pintér Béla új darabja a Szkénében.
febr. 6.

Listázza a művészeket a francia média
A francia törvények szerint az ellenzék, a többség és a kormány ugyanannyi időt kell, hogy kapjon a médiákban. Most listát állítottak össze, hogy melyik politikus és művész hova is tartozik.
febr. 5.

Nem döntöttek a Petőfiről
Elnapolták a pert, így csak nyáron derülhet ki, hogy könnyűzenei adó maradhat-e a Petőfi Rádió.
febr. 4.

A Sláger frekvenciáját akarja a Kossuth rádió
Such György levélben jelezte a csere iránti igényt.
febr. 4.

Luxusapartmanok épülnek a Kodály köröndön
Izraeli fejlesztők 4 milliárdból újítják fel a körönd két szárnyát. A luxuslakásokra már jelentkeztek ír, angol és spanyol vevők.
febr. 4.

Egymilliárdos nyereséggel zárt a Magyar Rádió
400 millióval nőtt a Petőfi és a Kossuth reklámbevétele, és sokat spórolt a rádió. Így még béremelésre is futotta.
febr. 4.


Impresszum | Hirdetési árak
© 2001 Index.hu Rt