Sylvia Saint abbahagyta

A cseh pornószínésznő ötéves pályafutása zárult le

2001.07.16. 11:05
Bizonyos híreket képtelenek vagyunk felfogni, megemészteni. Esetleg úgy teszünk, mintha mi sem történt volna, illúziókba ringatjuk magunkat. Az idő múlásával mégis rádöbbenünk, észleljük, tudatosítjuk, hogy sajnos igaz. A tény: Sylvia Saint tavaly decemberben jelentette be: abbahagyja. Állja a szavát.
Sylvia Saint

Állítólag álmai férfiújával találkozott, egy ifjú cseh üzletember képében. Eljegyzés, előbb-utóbb esküvő (talán már meg is volt), a dáma gyermekáldásnak néz elébe. Holott, ha csak a hálón böngészünk, változatlanul úgy érezzük, hogy Sylvia az örök pornócsillag, újabb és újabb fotósorozatok, videók kerülnek elő, szexsztárokat kutatva leggyakrabban az ő képeibe botlunk, az ő nevétől és dicsőségétől hangos a net.

Ötéves pályafutás zárult le. Végleg? Vagy hosszabb-rövidebb önkéntes szilencium után ő is visszatér egyszer, mint tették már oly sokan? Mert - kár vitatni a tényt - az Úr is a pornóra teremtette, elég csak egy filmjét, egy száj- és nyelvművész-mutatványát megtekintenünk. Szakszerűség, kifinomult esztétikai érzék, akrobatákat szégyenítő ügyesség, sprintereket alázó gyorsaság. Mindent tudott, szakmája univerzális zsenijének számított; Traci Lordshoz, Jenna Jamesonhoz hasonlítható művészóriással lettünk szegényebbek.

  

1976. február 12-én, Kijovban (Cseh Köztársaság) született, a középiskola után, Brnoban némi menedzserképzésben részesült, hotelben dolgozott, aztán marketing, majd modellkedés, a kevés pénzt kiegészítendő. Eleinte fehérneműket reklámozott, később fehérneműit levetve állt a kamerák elé. Élvezte.

Akkori barátja vitte el egy XXX-szereplőválogatásra, amerikai produkcióhoz. A sok jelentkező közül egyedül szőkeségünk felelt meg a kritériumoknak. Pár napos gondolkodási idő, pozitív a döntés, milliók lettek boldogabbak. Első filmjét az angol Frank Thring rendezte, a képernyő-partnerek hosszú sorát honfitársa, Robert Rosenberg nyitotta meg.

Modellkedett, egyre több (főként Private-produkció) videóban tündökölt, a Penthouse cseh kiadásában ő lett az 1996-os "Pet of the Year". Rocco is felfedezte, Sylvia leginkább egy limuzinban eltöltött kellemes órákra emlékezik ("Rocco and Miss Erotica in Prague"). Márpedig akire az isteni Siffredi rámosolyog, abból idővel világsztár lesz. Sylvia Saintből is az lett.

  

Kedvenc férfipartnereiként Philippe Deant és a magyar Andrew Youngmant jegyezte. (Honfitársunkról azt se árt tudni, hogy az anális örömöktől oly sokáig ódzkodó (szintén honfitárs) dívát, Deborah Wellst - kivételes szakértelemmel - ő avatta be a "hátsó kapu" gyönyöreibe.) És, noha száz százalék heterónak vallja magát, a nők közül az amerikai Missyt, illetve a holland Helen Duvalt preferálta.

Főként az Egyesült Államokban, azon belül az ország pornóközpontjának számító Los Angelesben szeretett dolgozni. (Míg egy jelenet felvétele a tengerentúlon maximum négy, addig az öreg kontinensen általában húsz óra.) Szinte mindenhol forgatott, távoli országokban (is) formálta a cseh országimázst. Rajta kívül a szakmabeliek közül főként Lea Martini és Laura Palmer számítanak még neves cseh országkép-alakítónak. A producerek, a rendezők és a színészek elégedettek velük is, többi honfitársukkal is. Igaz, nincsenek annyian, mint a magyarok... Sikerük titka? "A cseh lányok természetesebbek az amerikaiaknál" - állítja Sylvia menedzsere, Oldrich Widman. "Ha lemész egy Los Angeles-i diszkóba, a jelenlévők nyolcvan százaléka férfi, a maradék húsz meg ronda, agyonszilikonozott csaj."

Állítólag egyik utolsó partneréhez, az afro-amerikai Mr. Marcushoz gyengédebb szálak fűzték Sylviát, nem egy videóban vívtak gigászi szexcsatákat. 2000. novemberben ért véget a románc, a pletyka szerint kiadósan összevesztek. Egy hónappal később közölte fatális döntését.