Emberkísérlet a Szigeten: gyanús folt a csaj combján

2007.08.12. 12:56
A Sziget történetének legnagyobb vihara kísérleti személyeinket sem kímélte. Egészségügyi Sziget-realitynk három főszereplője: a csaj, a punk és az absztinens a teljes végkimerülés határán áll. Májkárosodás, negyedik nap.

Anilla (25)

Anilla

Anilla sikerrel meghűlt, miközben Palotaira táncolt a bokáig érő esőben. A vihar éjszakáján fogyasztása is kiemelkedett, nyolc viceházmester és három pálinka rémlik, étel viszont nem. „A nagyszerű Irie Maffián voltam, aztán belenéztem a Pinkbe, de annyira szar volt, hogy átrohantam a Moogra, ahol viszont én voltam a legöregebb rajongó. Aztán Cassius, ott vettem észre egy nagy méretű, ismeretlen eredetű kék foltot a combomon. A Neo most kifejezetten rossz volt, úgyhogy az esőben táncoltunk a Mokka Cukkában. Mezítláb mentem haza, éreztem, hogy meghűltem, de nem baj, megérte minden perce. Most elég rosszul vagyok. Tüsszögök, betegnek érzem magam, szívesen bevennék egy paracetamolt. Arra lehet inni?” – kérdezi Dr. Borbély Katalint, aki megállapítja, vérnyomása alacsony, 100/70. „Paracetamolt én soha nem vennék be, ugyanis nem ürül ki a méregtelenítés során, megmarad a májban” – mondja a doktornő. A kalapkúrát javasolja. Bután nézünk, úgyhogy elárulja, a néphiedelem szerint a mézes pálinkának tulajdonított fertőtlenítő és gyógyító hatást érti alatta. Ezzel az információval mindenki rendkívül elégedett.

Kutya (25)

Kutya

Lépésszámlálója szerint Kutya a negyedik nap kilenc kilométert tett a Szigeten. „Skatalitesen táncoltam, röhögtem, pofákat vágtam, majd Madnessen ugyanez. Az esőt a Metal Hammer sátorban vészeltem át, aztán szereztem egy ernyőt és azzal kijutottam. Három óra alvás után ma halálra kellett magam enni, grófi ebéden vettem részt, rengeteg szuper kajával. Mivel itt vannak a külföldi vendégeim, nem a saját ágyamban alszom, ráadásul keveset. Meddig lehet bírni alvás nélkül?” Borbély doktornő évekig mentőzött, szerinte sokkal tovább lehet bírni alvás nélkül, mint azt az ember hiszi. Tapasztalatból mondja. „Kutya eddig ma a legkimerültebb, sápadt, pulzusa nagyon magas, 99-es értéket mutat, vérnyomása 130/70. A tüdeje továbbra is hurutos, pihennie kéne” – szól az orvosi tanács, meglátjuk, él-e még holnap.

Aberrált (28)

Aberrált

Tegnap, amikor azt írtuk, Aberrált részegen érkezett az orvosi vizsgálatra, elhamarkodottan ítélkeztünk. A negyedik napon a Táncdalfesztivál sátorból jön, három és fél liter sör elfogyasztása után ül az orvos elé. Halkan énekelget, a betegkísérőkkel vígan cseverész. „Tegnap 13-ig húztam a sörstrigulát, aztán elveszett a fonál. Arra is emlékszem, hogy rohadt éhes voltam, de arra nem emlékszem, ettem-e. Üllői Úti Fuckon voltam, aztán a L'art pour l'art Társulatot néztem. A Madness volt a csúcspont, meg a Malacka és a Tahó, csak ott elaludtam a székben és már negyedórája ment a koncert, amikor felkeltem. Tegnap többen felismertek, de összekevertek a Kutyával, úgyhogy elküldtem őket a picsába” – meséli. A pulzusa igen magas, 90, szaturációja viszont továbbra is jó, 97 százalékos. „Elfertőződött a pattanása, le is van tapasztva. Hurutos a tüdeje és nagyon fáj az állkapcsa” – mondja a doktornő, mikor spatulát nyom a punk nyelvére és gyulladást keres. „Az ínye nem gyulladt és most a mandulája is szebb, ami a hét elején piros volt. A nyirokcsomók viszont erősödnek, nagyobbak.” Aberráltnak folyamatos hasmenése van, a doktornő szerint azért, mert a mája ilyen mennyiségű alkohol elfogyasztására így reagál. „Levert vagyok, de egyben boldog. Érzem, ahogy épülök le” – összegez a punk a negyedik napon.

Közönségtalálkozó

Hétfő este, 20 órakor a Pesti Est színpadon, Aberrált együttese, a csodálatos, művérrel turbózott Yellow Spots koncertjén közönségtalálkozó az emberkísérlet három szereplőjével és orvosával. Mindenkit szeretettel várunk. Kutya a szénsavas ásványvizet, valamint az ice teát szereti, Anilla a viceházmestert, Aberrált a sört.