Keresés

Részletes keresés

Rsüni Creative Commons License 2000.04.19 0 0 106

Ki a francot érdekel?
Monnyon le a kormány, de rögtön!
:-D
Előzmény: Sanyi bácsi (105)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.04.19 0 0 105
Szabad a sajtónk

TSZT-Tábori
Munkatársainktól
Felküldve:
2000. április 19. ( 2. oldal)
Magyarország sajtója szabad - állítja a Freedom House legfrissebb jelentésében. Az amerikai szervezet az előző kormányzati ciklus idején több jelentésében is "részben szabadnak" minősítette a magyar médiát.

A Freedom House most nyilvánosságra hozott jelentése, amely a Cenzor Pont Gov: Az Internet és a sajtószabadság 2000 címet viseli, részletesen ismerteti a nemzetközileg elismert civil szervezet éves felmérésének sajtószabadsággal kapcsolatos eredményeit. Az értékelés során a Freedom House munkatársai főként azt vizsgálják, hogy milyen atrocitások érték az adott országban dolgozó újságírókat munkájuk végzése során, mennyire adottak a szabad sajtó működésének törvényi feltételei, illetve megsértik-e rendszeresen ezeket a szabályokat. A jelentés készítői szerint elsődleges szempont annak vizsgálata is, hogy mennyire gyakorol nyomást a politika a médiára.

Az országokat az elemzők 0-100 pontig tartó skálán osztályozzák, ahol a 100 pont jelenti a legrosszabb minősítést. 0-30 pontig a vizsgált ország sajtója "szabadnak" minősül, 31-60-ig "részben szabadnak", míg 61-100 pontig "nem szabad" a minősítés. Az elemzés szerint a leginkább szabad sajtójú országok között található Ausztrália, Belgium és az USA.

A nem ilyen jó eredményt elért, de ugyancsak szabad sajtóval rendelkező országok csoportjába tartozik többek között Lengyelország, Csehország és Magyarország. A jelentés számba veszi a közszolgálati és kereskedelmi televíziós csatornákat, amelyek működéséről megállapítja, hogy azt átfogó médiatörvény szabályozza. Az értékelés kitér arra, hogy bár harminc rádió működik Magyarországon, ezek közül egy országosan fogható csatorna sincs magánkézben.

A jelentés szerint az újságírókat ért fizikai és jogi támadások száma tavaly észrevehetően növekedett: négy újságírót ért támadás 1999-ben Magyarországon. Az egyik televíziócsatorna hírműsorának stábját egy, a kormányzó párt korrupciós botrányát taglaló beszámoló miatt eltávolították - áll az értékelésben, bár abból nem derül ki, hogy milyen esetről lehet szó. A Freedom House beszámol arról, hogy a rendőrség házkutatást tartott az egyik szerkesztőségben, valamint gránáttámadás ért egy másikat.

- A nagy tekintélyű szervezet jelentése is azt bizonyítja, hogy egyszerűen nem felel meg a valóságnak az, amit egyesek a magyar sajtó szabadságának korlátozásáról állítanak - jelentette ki lapunknak Borókai Gábor. A kormányszóvivő rámutatott: a Freedom House a magyarországi sajtót - 1998 után immár második alkalommal - teljesen szabadnak minősítette, ezzel szemben 1996-ban és 1997-ben a szervezet csak "részlegesen szabadnak" ítélte a hazánkban működő sajtót.

Gorilla_tanitvanya Creative Commons License 2000.04.15 0 0 104
Zsenialis a pali! :)

Hat igen. Tudom, hogy zseni vagyok, ezzel nem mondanak ujat, de kisse mar kezdem unni, hogy mindenki folyton dicser, es senki soha semmi negativumot nem tud ellenem felhozni, tekintettel arra, hogy nincs is ilyen.

Előzmény: Messire (100)
szasze Creative Commons License 2000.03.29 0 0 103
Szerintem eredmenyesen szetverte e temat. Vsz ezt is akarta.

De legalabb van humora, en sem tudom, mikor rohogtem ilyen jot.

Előzmény: Messire (102)
Messire Creative Commons License 2000.03.28 0 0 102
Nem rossz! :))))))

Na es ez?

1. "En ezen a forumon egy szellemi maslatrol, mintegy a jozan politikai gondolkodas tuzoltoletrajarol probalom a tudas es
a megtapsztalas oltovizevel megallitani a tudatlansag fertelmesen terjedo tuzet."

2. "a fiatalsag megmentesere indulo huseges
hegyimento kutya pobalok ketsegbeesetten kiasni az eltevedetteket a szellemi lavian hatalmas tomege alol"

:))))))

Előzmény: Trebitsch (101)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.28 0 0 101
Van néhány csodálatos mondata... Aszongya:
"En a marxista egyetemen sok olyan emberi erteket megrapasztaltam, amit soha sehol nem ereztettek vele, es
olyannira hiteles szemelyektol tanulhattam, hogy ertekeik valosagossagahoz nem fert ketsegem "
:)
Előzmény: Messire (100)
Messire Creative Commons License 2000.03.28 0 0 100
Zsenialis a pali! :) Azt olvastad tole, hogy a "horthysta kormany mintegy jatekautokent jatssza gyermekded jatekait az orszaggal"? Eskuszom, majdnem magamra rantottam a monitort! :)))
Előzmény: Trebitsch (93)
el_mariachi Creative Commons License 2000.03.28 0 0 99
Bocs, oldalaktat=oldalakat.
Előzmény: el_mariachi (98)
el_mariachi Creative Commons License 2000.03.28 0 0 98
OFF

Én máson tűnődtem, kedves Gorilla tanitvanya: minden bizonnyal gyorsírótanfolyamot végezhettél, de gyorsolvasót nem; ahelyett, hogy telebombázod "politikai nézeteiddel" az oldalaktat, nem árt beleolvasni előtte a témákba. Merthogy a topicok azért vannak így különszedve, mert mindegyik más és más témával foglalkozik. :)) Ja, és az sem árt, ha hozzászólásod ehhez, illetve ezekhez a témákhoz-témához kapcsolódik. SZVSZ ha mindenáron csak úgy l'art pour l'art szeretnéd hangoztatni politikai nézeteidet, nyiss egy Gorilla tanitvanya politikai nézetei topicot, és inbdulhat a hangoztatás. Isten bizony bele-beleolvasgatunk majd egy páran, megígérem. :)))

ON

Előzmény: Gorilla tanitvanya (97)
Gorilla tanitvanya Creative Commons License 2000.03.28 0 0 97
Úgy látszik, Gorilla tanítványa úgy van, mint Yossarian kapitány a 22-es csapdájában: mindenből kettőt lát:)
Ti. szó szerint ezeket lökte be, csak szétbontva 6 részre a Mit nyer az MSZP a Munkáspárttal című topicba is. Nagy az
öröm!
hools

amikor probalok politikai elemzesekbe bocsajtkozni, sokan hiszik azt hogy ostoba vagyok, pedig a dolog lenyege abban gyokeredzik, hogy ezekl az emberek alanyai voltak a 90 es evek politikai es mediai agymosasanak, es sajnos maguk is elhiszeik a kadarellenes es szocializmusellenes propagandat, ami a nacionalista-fasiszta kormanypartok agyszulemenye.

Előzmény: hools (96)
hools Creative Commons License 2000.03.28 0 0 96
Úgy látszik, Gorilla tanítványa úgy van, mint Yossarian kapitány a 22-es csapdájában: mindenből kettőt lát:)
Ti. szó szerint ezeket lökte be, csak szétbontva 6 részre a Mit nyer az MSZP a Munkáspárttal című topicba is. Nagy az öröm!
hools
Gorilla tanitvanya Creative Commons License 2000.03.28 0 0 95
Arra azér nem vennék mérget, hogy ekkora marha még a Munkáspártban sem akad; de hogy Gorilla apó paródiát ír, arra van egy fogadásom.

Tök lyó! :)

Ez a forum, az mszprulz es a fideszsux negativ gondolatkisugarzasibol letrehozott, es a foldtorteneti korok mintajara kialakult iszonyatosan mely tudati mocsarral probalja megszabadithatatlanul elragadni a fiatal es tudatlan gyermelel labat, akik az en szavaimba, mint szellemi mentoovbe kapaszkodhatnak, es ezaltal van remenyuk, a menekulsre, es arra, hogy ebbol tanulvan eljeruljenek minden termeszetu szellemi csapdat

Előzmény: Trebitsch (93)
Gorilla tanitvanya Creative Commons License 2000.03.28 0 0 94
Gorilla tanitvanya !

Kerlek, fojtasd !!!!

Csuggok rajtad !!!!

Ezen a forumon te is komoly szellemi expediciot szervezel, es probalod kronikaskent osszegyujteni, es a szamitogepes adatrogzites segitsegevel mintegy bitkodexbe gyujteni azokat az aranyszabalyokat, es eletbolcsessegeket, - amelyeket en mint gondolatmorzsa szorok a jelenlevok el, mint egy kulturalis baromfiudvarban a gazdasszony az ehes csibek ele -, hogy ezek a kesobbi generacio szamara is viragzo fejlodest hozzanak.

Előzmény: szasze (92)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.28 0 0 93
Arra azér nem vennék mérget, hogy ekkora marha még a Munkáspártban sem akad; de hogy Gorilla apó paródiát ír, arra van egy fogadásom.

Tök lyó! :)

Előzmény: Mercurius (89)
szasze Creative Commons License 2000.03.28 0 0 92
Gorilla tanitvanya !

Kerlek, fojtasd !!!!

Csuggok rajtad !!!!

Előzmény: Gorilla tanitvanya (91)
Gorilla tanitvanya Creative Commons License 2000.03.28 0 0 91
Látod kedves cicamica, milyen jó nekünk, hogy megálltunk a törzsfejlődésben, különben ilyenek lennénk mint ez az
emberszabású !

(Bár inkább az az érzésem, hogy egy jólfejlett provokátorral vagyon dolgunk...)

velem egy forumon lenni igazan nem mindennapi szerencse, hiszen en teszem tartalmassa a mszprulz tol a fideszsuxig terjedo semmitmondó életeteket, mely a szellemi pokol legmelyebb bugyraiba taszitana a jelenlevokek ha én nem injekcióznam erkolcsi es morális szellemvitaminjaimat a forum már már alig luktető vénájába

Előzmény: cirmos (90)
cirmos Creative Commons License 2000.03.28 0 0 90
Látod kedves cicamica, milyen jó nekünk, hogy megálltunk a törzsfejlődésben, különben ilyenek lennénk mint ez az emberszabású !

(Bár inkább az az érzésem, hogy egy jólfejlett provokátorral vagyon dolgunk...)

Előzmény: Gorilla tanitvanya (88)
Mercurius Creative Commons License 2000.03.28 0 0 89
"Pol Pot sem akart mast, csak a nemzetet egyesiteni, es kiuzni azokat akik ezt elleneztek."

Mostmár csak azt szeretném tudni, hogy melyik oldalról provokálsz. Nyugtassatok meg, hogy ekkora marha még a Munkáspártban sem akad.

Előzmény: Gorilla tanitvanya (88)
Gorilla tanitvanya Creative Commons License 2000.03.28 0 0 88
Pol Pot sem akart mast, csak a nemzetet egyesiteni, es kiuzni azokat akik ezt elleneztek. Azt, hogy szerencsetlent az utobbi evekben meghurcoltak, azt egy meglehetosen aljas es halatlan dolognak tartom, kulonoskeppen azert, mert az orszaga hol lenne most nelkule???......ezen erdemes elgondolkodni.....mert sehol

Alapveto politikai tevedes azt gondolni, hogy a mai allamadossag a Kadarrendszer alatt halmozodott fel, hiszen ha igy lett volna, akkor nem elhettunk volna jobban mint most. Meggyozodesem, hogy az alamkassza hianyat az antalkormany es az orbankormany okozta, hogy ezekkel a penzekkel hatalmat stabilizalja, es szemelyes vagyonukat erositsek a csucsvezetok. Honnan van orbannak es a tobbieknek uj kocsija??....erdemes elgondolkodni

Nekem, mint fiatal hazasnak eselyem sincs hogy az elkovetkezendo evtizedekben sajat lakashoz jussak, de annak idejen anyameknak a hetvenes evekben a vallalat biztositott lakaslehetosegeket a szovetkezeti lakasprogramok altal, es azonnal bekoltolzhettek, es a reszleteket az OTP nem kivizettek es nem rokkantak bele....... Ennyit a mai es a Kadarrendszer osszehasonlitasarol

Az egesz szentkorona atszallitasi mizeria csakis es kizarolag arra volt jo, hogy ideig oraig elterelje a figyelmet a kormany penzugyi analfabetizmusarol, es a nemzeti vita fellangolasa kozepette Orbanek megint jol megszedhessek magukat, amit aztan az altaluk kezesbaranyket iranyitott sajto ugy eltusol, mintha nem is lett volna

Alszerenyseg volna ha palastolnam, hogy en kmolyabb feladatra vagyok hivatott, mint egy egyszeru partideologus. Kulso politikai szaktanacsadokent azonban kozremukodom a Munkaspart elvrendszerenek kidolgozasaban, es szeleskoru propagalasaban orszagszerte

Nem tudom miert kell lenezni a marxista foiskolat, mikor az a 80 as evek egyik legszinvonalasabb felsooktatasi intezmenye volt, es hozzateszem, hogy az ott vegzettek jelentos rezse nem vallat volna szerepet a rendszervaltast koveto politikai kozeletben, akkor sokkal nagyobb lenne tarsadalmi osszeomlas, sot az mar katasztrofava fajult volna. En a marxista egyetemen sok olyan emberi erteket megrapasztaltam, amit soha sehol nem ereztettek vele, es olyannira hiteles szemelyektol tanulhattam, hogy ertekeik valosagossagahoz nem fert ketsegem

Annak ellenere, hogy nem erdemlitek meg szellemisegembol ingyen es ellemszolgaltatas nelkul ratok testalt ertekrendemet, es hajlando vagyok megosztani veletek mindezt, remelve, hogy az elkovetkezendo evtizedekben a fiatalsag talan megkezdi a kievickelest a mai magyar morális sártengerből, ami ingoványként huzza lefelé a felnovekvő nemzedék labait, es emiatt nem marad más kapaszkodó, csak az en altalam kepviselt morális menőőv.

Ha a szovjet-orosz tortenelem elemzesebe belemelyed valaki, akkor elkepzelheto, hogy elso olvasatra a vilagot sulyto kozel 75 eves kommunista hatalmi es politikai terror es gazdasagi leepules miatt Lenint, es az ot korulvevo partelit prominens vezetoit teszi felelosse, de ha melyebben vizsgalja a kerdest akkor ra kell jonnie, hogy lenin partvezerkedese alatt az ezereves cari uralmat nyogo nep szinte paradicsomi allapotokat elt meg

En ezen a forumon egy szellemi maslatrol, mintegy a jozan politikai gondolkodas tuzoltoletrajarol probalom a tudas es a megtapsztalas oltovizevel megallitani a tudatlansag fertelmesen terjedo tuzet. Sokan tornek a jogosan megszerzett baberjaimra, de a teljesitmenyem olyan egyedulallo, hogy ember nincs aki meg tudna kozeliteni a szinvonalat. En a tapasztalatommal, tudasommal, es a kulturaltasagommal, mintegy, a fiatalsag megmentesere indulo huseges hegyimento kutya pobalok ketsegbeesetten kiasni az eltevedetteket a szellemi lavian hatalmas tomege alol, amely a a bekepzeltseg es a nagyravagyas csucsainak ostromlasa kozben mint a - tudat termeszeti jelensege -omlott rajuk

szasze Creative Commons License 2000.03.28 0 0 87
Inkabb Eorsi. Neki mar van gyakorlata az egyuttmukodesben.
Előzmény: Messire (86)
Messire Creative Commons License 2000.03.28 0 0 86
"Meg a Szadi is elhatarolodott !!"

De miert? Szerintem Bauer es Thurmer egeszen jol kijonne egymassal az MSZP-ben. Lenne egy eros munkasparti platform es egy kisebb, szabad demokrata tomorules. A borjakos Krausz is valami hasonlot javasolt, nem?

Előzmény: szasze (85)
szasze Creative Commons License 2000.03.27 0 0 85
Ez tenyleg nagyon durva. Meg a Szadi is elhatarolodott !!
Előzmény: Pásztörperc (84)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.27 0 0 84
Hidd el, magam is sajnálom. De ez azért még nem "nyilatkozat". Természetesen nem akarom azt a látszatot kelteni, mintha ennek az álláspontnek ne lenne komoly bázisa a maszopban: van. De (egyelőre?) nem ez a többség. Ha jól tudom, a választmány végülis nem döntött(?).
Előzmény: Trebitsch (79)
Messire Creative Commons License 2000.03.25 0 0 82
Egy MSZP-Munkaspart-SZDSZ kormanyban Thurmer lehetne a kulugyminiszter.
Előzmény: Trebitsch (79)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.25 0 0 81
Örülök, hogy tetszik.
Nekem nem.
Előzmény: SENATOR (80)
SENATOR Creative Commons License 2000.03.25 0 0 80
Húúú, Trebics, te aztán most jól odatetté nekik! Monnyon le!
Trebics, belőled is szenátor lesz!
Előzmény: Trebitsch (79)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.25 0 0 79
Kedves Pásztörperc,

megjelent egy számomra érdekes cikk a mai Népszabiban.
Az MSZP a szövetségesekről

"Az az emlékeztető is a választmány tagjai elé kerül, amely a testület társadalmi
kapcsolatokért felelős bizottságának üléséről készült. Ez kimondja: az MSZP számára
továbbra is stratégiai szövetséges az SZDSZ. Erősíteni szükséges az Agrárszövetséggel és
az MSZDP-vel kialakult szövetséget, és lehetségesnek nevezi a Munkáspárttal való
együttműködést – bár az utóbbi szervezet egyes törekvéseivel szemben az MSZP-nek
komoly fenntartásai vannak. "

Azzal a Munkáspárttal nevezi a párt lehetségesnek az együttműködést, amelynek a vezetője a körözött háborús bűnös Miloseviccsel parolázik, és téziseiben a kapitalista államrend megdöntéséről beszél.
Legnagyobb sajnálatomra (komolyan beszélek, tényleg nagyon sajnálom: főként miattatok. Nisa, banya, Engels, te.... és a többiek, akiket ismerek) a párt ettől a nyilatkozatától abszolút mértékben elfogadhatatlan, szalonképtelen lett számomra. Mondhatjuk úgy is: ez volt az utolsó csepp a pohárban, abban, amiből már jócskán elpárolgott Gyula óta.

Valószínűnek sőt bizonyosnak tartom, hogy benneteket ez különösebben nem érdekel, de őszinteséget őszinteséggel illik viszonozni, úgy gondolom.

Előzmény: Pásztörperc (78)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.24 0 0 78
1. A felmérés belső használatra készült, nem volt publikus — magunknak azért csak nem fogunk csalni???

2. A tüntetésen — mint már említettem — nem voltam ott: nem értettem egyet a felhívással. Ugyanakkor ebből bármiféle összenövésre következtetni: badarság. Helytelenítettem és helytelenítem pl. NATO-tagságunkat is: ebből azonban nem következik, hogy akár összetartoznék, akár összenőnék Csurkával. (Logika, óh!) Kevesebb szólam és több érv SZVSZ továbbra is jót tenne (meg tisztább fogalmak meg stb.).

Előzmény: szasze (77)
szasze Creative Commons License 2000.03.24 0 0 77
Kedves Pasztorperc !

Irasod elso reszevel egyetertek, es igazan orulok, hogy leirtad.
Azt a finom kulombsegtetelt, amit kesobb teszel jogelod es jogutod kozott, nem teljesen ertem. Feltetelezem, hogy valamilyen okod van arra, hogy ezt hangsulyozd, es ezt tiszteletben tartom. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy azonosulnek vele.
Nincsenek illuzioim a szociologiai felmeresekkel kapcsolatban. A szamomra tobbet jelentenek a meglevo szemelyi atfedesek a vezetesben, a politikai allasfoglalasok, dontesek milyen tarsadalmi kor erdekeit szolgaljak, hogy az MSZP az MSZMP jogutodja, stb.

Amirol ez a tema szol az az, hogy az MSZMP, a Szadi,es a Maszop egyutt tuntettek a sajtoszabadsagert. Helyben vagyunk: osszenott, ami osszetartozik.

Nem kene vegre felebredni: eszrevenni, hogy annak az amokfutasnak, amit a szoclib kezdemenyezett meg az Antall eraban, ami a tarsadalom vegletes megosztasat, a gyuloletkeltest jelenti, veget kellene vetni mindannyiunk erdekeben ?

Előzmény: Pásztörperc (75)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.24 0 0 76
mint pártok holdudvaraiban = mint más pártok holdudvaraiban
Előzmény: Pásztörperc (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!