Keresés

Részletes keresés

BITBULL Creative Commons License 2000.05.08 0 0 340
Az olajügyek feltárásának akadályozásával vádolja Szeszák Gyula volt Hajdú-Bihar megyei főügyész-Györgyi Kálmán és Fábián János mellett - Pintér Sándort, aki hét évvel ezelőtt országos rendőr-főkapitány volt, s nem juttatott el bizonyos dokumentumokat a nyomozóhatóságoknak. Pintér Sándor jelenleg a Magyar Köztársaság belügyminisztere. Szeszák Gyula a parlamenti olajügyi bizottság ülésén állításait bizonyító dokumentumokat adott át Pallag Lászlónak a testület elnökének.
vomit Creative Commons License 1999.12.10 0 0 339
most akkor ki ment ki a klotyóra itten?
Pókerarc Creative Commons License 1999.09.23 0 0 338
Nem, nem, soha
:-(
Előzmény: NICK (337)
NICK Creative Commons License 1999.09.23 0 0 337
Úgy gondolom,most már előbb-utóbb ki fog derülni.
NICK Creative Commons License 1999.07.12 0 0 336
1996-ban 1 hét alatt 5 elképesztő eset történt a magyar rendőrségnél.
Volt,hogy egy rendőrtiszt öngyilkos lett,mert kilátástalannak látta a rendőri korrupció elleni harcot,ő maga pedig nem akart "lefeküdni" a maffiózóknak.
Volt,hogy egy közlekedési balaset során találtak rendőröket 1 kocsiban rossz fiúkkal és lányokkal.
Stb...stb.
Ezt követően az országos főrendőrt leváltották.

Az elmúlt 1 évben jelentősen emelkedett a bűncselekmények száma Magyarországon.
Komolyabb maffiózót 1et sem fogtak el,sőt néhányat még ki is engedtek.
Nemrégiben 1 hét alatt,12 rendőrről derült ki,hogy bűnözőkkel kokettál,vagy maga is az.
Néhány napja az egyik "leghíresebb", nehezen elcsípett magyar bűnöző a "whisky-s rabló" szökött meg a rendőrök orra elől.
Az 1996-ban a rendőrség borzalmas állapota miatt menesztett főrendőr,ma belügyminiszter.

u.i

dekóder Creative Commons License 1999.06.15 0 0 335
Podolák György, MSZP.

Az illető orosz befolyása alatt álló YBM Magnex (az eljárás alá vont amerikai cég itthoni leányvállalata) a tulajdonosa a Schwinn-Csepel Rt.-nek, amelynek vezérigazgatója, igazgatósági tagja Podolák György.

Mielőtt bárki megkérdezi, megjelent a Magyar Hírlapban, valamikor tavaly.

Előzmény: aztamindenit (334)
aztamindenit Creative Commons License 1999.06.15 0 0 334
Melyik cég, melyik képviselő?
Előzmény: dekóder (333)
dekóder Creative Commons License 1999.06.15 0 0 333
Kedves HJM!

Tudom, nem könnyű elvonatkoztatni a pártszimpátiától, egy apró tényre azért felhívnám a figyelmedet.

Az FBI teljes erőbedobással nyomoz egy Magyarországon élő orosz származású "üzletember" ellen, akire eddig semmilyen terhelőt nem tudtak rábizonyítani. A magyar hatóságok veszik a lapot: rámásznak a keresztapának tartott ürge magyarországi cégeire. Másnap elkezdődnek a robbantások.

(Az már csak hab a tortán, hogy az egyik ilyen cég vezérigazgatója a parlamentben ül.)

Valóban, tévedett OV., amikor azt mondta, hogy felszámolták a szervezett bűnözést. De legalább tesznek ennek érdekében valamit. (Bár sejtem, hogy annak a képviselőnek a szerepe bekavar majd. Nyilván azt fogják mondani egyesek, hogy pártpolitikai támadás...)

Előzmény: HJM (332)
HJM Creative Commons License 1999.06.15 0 0 332

OFF ON
T S kérése:
Kedves HJM!
Azarchivumban való jártasságod alapján kérnélek,hogy linkeld be azt az OVI
nyilatkozatott egy új topicba,amelyet a szervezett bűnözés
visszaszorításááról tett valamikor a télen. Különös tekintettel az elmúlt
háromra.
OFF OFF

Interjú a Kossuth Rádióban (1998.12. 23.)

"...Az egyik leglátványosabb eredmény, hogy furcsa módon a robbantásos bűncselekmények a kormányváltás után véget értek. Illetve most történt csak az elmúlt pár hétben néhány eset. De gyakorlatilag az a nagy sorozat, ami volt itt háromnegyed évvel ezelőtt, az befejeződött, eznyilvánvaló. Ez már a szervezett bűnözés elleni fellépésük eredménye, vagy ön minek tulajdonítja?

Orbán Viktor: Elsősorban a szervezett bűnözéssel szembeni erőteljes kormányzati fellépésnek tudom be, hogy meghátrálásra kényszerültek azok, akik korábban erőszakos cselekményekkel próbálták félelemben tartani az országot, különösen pedig Budapest lakóit. A kormány megalakítása után nyilvánvalóvá vált mindenki számára ebben az országban, hogy véget ért az a korszak, amikor a kormányok olyasmiket mondanak, mint amit például az előző időszakban hallhattuk, hogy megélhetési bűnözés, meg hogy nem a kormány a korrupt, hanem a világ. Ennek az időszaknak vége van. Másképpen gondolkodunk.

Utasította a belügyminiszterét, hogy ezentúl fel kell lépni minden apró bűncselekmény ellen is?

Orbán Viktor: Nem kellett utasítanom a belügyminiszter urat, mert egyetértettem vele ebben. Létezik egy elmélet, amelyet Amerika bűnözéstől sújtottabb városaiban, pl. New Yorkban sikerrel alkalmaztak. Ez úgy hangzik, hogy zéró tolerancia. Vagyis minden jogsértést, minden bűncselekményt meg kell büntetni, és a kormány nem adhat fölmentést senkinek sem. Ez esetben a New York-i kormányzat nem adhat fölmentést senkinek sem. Ha csekély súlyú bűncselekményt követ el, akkor sem.

Az előző négy évben volt ilyen, lehetett elnézően viselkedni bizonyos bűncselekményekkel szemben? 

Orbán Viktor: Nagyon fontos, hogy egy kormány mit mond az ország közállapotairól. Azt mondja, hogy emberek, ilyen az élet, lopások vannak, erről mi is tudnánk mesélni. Ahogyan a volt privatizációs miniszter is mondta, nem a kormány a korrupt, hanem az élet. Ami arról szól, ha lefordítom a magam állampolgári nyelvére, hogy emberek, ilyen az élet. Akkor mindenki tegye, amit a maga kockázata mellett meg mer tenni. Vagy azt mondani, hogy megélhetési bűnözés. Nincs megélhetési bűnözés. Bűnözés van. Mint ahogy nincs megélhetési belügyminiszterség sem. Tehát senkinek nem mondhatjuk azt, hogy elnézzük a bűncselekményét azért, mert rászorult. Fontos, hogy mind a bűnözők, mind pedig az ország polgárai tudják, hogy a kormány, amelynek jószerivel egyedül van lehetősége arra, hogy gátat vessen a növekvő bűnözésnek, hajlandó-e a bűnt bűnnek nevezni, a törvénytisztelő magatartást elismerni, hajlandó-e a jóról azt mondani, hogy jó, a rosszat pedig rosszként megnevezni. Az elmúlt négy évben az lőző 40 év eredményeképpen ez az egyfelől, másfelől, illetve bonyolult az élet mentalitás érvényesült, és ez rányomta a bélyegét az országra is. Aztán ez hatott a rendőrségen belüli állapotokra is. Persze elsődleges következménye a rendőrségen belüli állapotokra talán annak volt, hogy a bérek elképesztően alacsonyak voltak. Nem véletlen, hogy a hivatalba lépett polgári kormány első döntései közé tartozott többmilliárd forintot megítélni a rendőrségnek, és most is 18,2 - 18,3 százalékos béremelésre számíthatnak a rendőrök...."

 

HJM Creative Commons License 1999.01.30 0 0 331
Természetesen az aki az illen kérdést felteszi ;-)

Gyere inkább "zongorátdobálni"....
;-)
Előzmény: speaker (329)
NICK Creative Commons License 1999.01.30 0 0 330
HJM a "próféta".:o)
Csak azt szeretném tudni,hogy az MSZP miért nem akarja,hogy leváltsák.
Előzmény: HJM (328)
speaker Creative Commons License 1999.01.30 0 0 329

Ki itt a maffiózó? A Császárné, a Nováky, vagy a HJM?
HJM Creative Commons License 1999.01.30 0 0 328

Írtam én egy pletykáról a Mit kaptál ma Orbán Viktortól? 3.(HJM 1998.12.24 22:33) topicban.
Ha időben nem is, de tartalmában úgy látszik kezd bejönni.
Császárné 99.02.01.-től nyugdíjban, újabb pletykák szerint a Határőrség új pk.-a (Nováky Balázs helyett)lehet, hogy Lajtár lesz.
Akár még a többi is bejöhet...
;-)

NICK Creative Commons License 1999.01.29 0 0 327
Az RTL klub híradójában hangzott el,hogy kiszivárgott hírek szerint,lehet,hogy napokon belül menesztik Pintér Sándor belügyminisztert,s helyét Kövér László veszi át.
nick Creative Commons License 1999.01.25 0 0 326
Most ismétlik a riportot Zemplényivel az RTL-en.Érdemes +nézni.
speaker Creative Commons License 1999.01.24 0 0 325
Megjegyzem Kádár is aznap halt meg, amikor kihirdették a Legfelsőbb Bíróság itéletét, hogy Nagy Imre ártatlan és kivégzése törvénytelen volt. Némelyek szive meghasad, ha a tényekkel szembesülnek. Szegény Zemplényi. A Jósten adjon neki örök nyugodalmat a sok zűrzavar után ,amit nyughatatlan természete okozott.
nick Creative Commons License 1999.01.24 0 0 324
Az RTL klubon elhangzott egy interjú Zemplényivel.
Nyilatkozott Borross Péter és Pintér Sándor
akkoriban viselt dolgairól is.
Nem sokkal az interjú elkészülte után Z.GY. meghalt.
sanchi Creative Commons License 1999.01.13 0 0 323
Szünet után újra
sanchi Creative Commons License 1999.01.11 0 0 322
Újabb tagok Pelikán, Kaya és Josip.
dekóder Creative Commons License 1998.12.08 0 0 320
sancho!

"Boros Tamás elmondása szerint a politika a 90-94-es években összefonódott a bűnözéssel" Több rendőrségi vezető, de még Kuncze is azt mondta, hogy a Boros-vallomást kivizsgálták és alaptalannak találták. Hasonló megállapításra jutott a parlament szocialista vezetésű nemzetbiztonsági bizottsága is.

"Kialakult a szervezett bűnözés." Ja, télleg.

"Boros Péter saját és fia ügyletei révén
összefonódott az olajmaffiával." 1. A Boros (ha egyre gondolunk) az Boross. 2. Ezt ki mondja? Dokumentumot! 3. Boross pert nyert az egyik napilap ellen, mert az azt írta, hogy ő meg a fia megvette a fél Balatont. Már akkor kiderült, hogy valaki(k) szándékosan keveri(k) Boros T-t és Boross P-t. Nem nagy ügy.

"Az olajosok legjelentősebb cégei az
Energol Rt., Conti Car, Ritchfield. Boros Péter - Csikós József irányítása alatt dolgoztak..." 1. Ezt ki mondja? Dokumentumot! 2. Csikós József régen kommunista vezető volt, MSZP-s kapcsolatai ma is ismertek, lásd ETL Rt-vel (fb-tag Karl Imre, volt energetikai kormánybiztos, ma is MSZP-s képviselő) való üzleti-olajos kapcsolata. Lásd korabeli tudósítások, cégbíróság. Ezt a logikát követve az MSZP is benne volt a buliban?

"Pintér Sándor feladata a forgatókönyv
szerint az volt, hogy az olajosokat védje. Konkrét példa erre mikor Tanyiék rálőttek Lakatos Csabára és Pintér Sándor elviszi a zakója alatt a fegyver csövét." 1. Figyelhettél volna a sajtóra. Pintér nem azon a helyszínelésen volt jelen. 2. Kinek a forgatókönyve?

"Pintér utasítására Tanyiékat őrizetből szabadítják." Ezt ki állítja?

"...az SzBEO kénytelen Pintér utasítására eljárást folytatni Tasnádi, Csobolya, Prisztás stb. ellen" Nevezett urak ellen szerintem minden további nélkül lehetett eljárást folytatni.

"A Fidesz nem akarja a Boros Péter által támogatott Pintért belügyminiszternek. Felvetődik erre a posztra Áder, a kaposvári
polgármester" Nos, Áder sem Kaposváron, sem máshol nem volt polgármester.

Ami viszont tény: "A hülyeség, ha nem is xilofonozik, foszforeszkál".

ego Creative Commons License 1998.12.08 0 0 319
Bocs, egy "t" betű a tettetnél az "ujjamban maradt".
ego Creative Commons License 1998.12.08 0 0 318
Technox!
Mindannyian emlékszünk arra, hogy amikor egy maffiozó egy nyilvános fogadáson odaállt Kuncze mellé és lefényképezte magát, micsoda orditozás volt a jobb olbalon, hogy "monnyon le"! Az szerintem egy kicsit durvább dolog, hogy valaki egy robbantássorozat előtt többször tárgyal egy bombagyárossal, majd a választási kampány fő témájává a közbiztonság válik, s utóbb az illető (minek a jutalmául?) miniszteri bársonyszéket kap.
Most akkor tényleg csodálkozol vagy teteted magad?
AzFix Creative Commons License 1998.12.07 0 0 317
Kedves Sancho!

A török alvilágot, az olajmaffiát és a politikai robbantásokat kéretik nem összekeverni. A robbantások oka üvöltően különböző! Vagyis egy , csak egy oka lehet tett annak, hogy nem robbantanak, kiapadt a forrás! Vagy minden érdekelt a levegőbe repült. Mivel az utóbbi alacsony valószínűségű, kéretik a szlovákiaki robbanószergyárra vonatkozó cikkeket átolvasni. Egyébként adja Isten, hogy tévedtem: mert ha igazam van, januárban (februárban,...) újra kezdik! Más forrásból pótolva a kiapadtat!
Más: minden politikai párt felhasználta a robbantásokat. Horn kezdte Kuncze ellen, Kuncze már jóval előtted elkezdte Orbánékat sározni ugyanezzel, igaz ők is beleadtak apai anyait a választások előtt. Ez közönséges politikai taktikázás, népetetés, magyar politikai kultúra. De hogy a "pártok" robbantottak volna, az azért erős.
azfix

dugódani Creative Commons License 1998.12.06 0 0 316
Minek lököd be kétszer?
technox Creative Commons License 1998.12.06 0 0 315
Szappanoperához kezd hasonlítani a Pintér Sándor belügyminiszter ellen szervezett lejáratási akció, amelynek, lehet hogy második vagy harminckettedik epizódja is lesz. Szilárd meggyôzôdésem, hogy a kérdésében is megfogalmazódó koncepcióról van szó. Sajnálatos módon az elmúlt években a rendôrségnél nemcsak anyagi értelemben vett leépülés, elszegényedés történt, hanem néhány területen erkölcsi hanyatlás is végbement. Ennek következtében a korrupció változatos formái alakultak ki, ideértve az információkkal való kereskedést és a szervezett bunözéssel való kapcsolattartást is. A kormányváltás és a bôséges rendôrségi tapasztalatokkal bíró belügyminiszter hivatalba lépése, a határozott fellépés meghirdetése riadalmat váltott ki a magukat emiatt fenyegetve érzôk körében. E körök kapcsolatrendszerükön keresztül a nyilvánosság és ellenzéki politikusok segítségével ellenlépéseket tettek. Feltételezésem szerint ezt folytatják. Nem meglepô, kár azonban, hogy ebbe az elmúlt négy évben a Belügyminisztériumot irányító SZDSZ is beszállt. Nekik ugyanis bôséges lehetôségük volt fellépni a nemkívánatos jelenségek ellen. Ha bármiféle kételyük lett volna Pintér Sándor tevékenységével szemben, módjuk lett volna eljárni ellene. Nem tették, mert nyilván nem volt rá okuk. Tisztességes az lett volna tehát, ha Kuncze Gábor az utódjának, a volt rendôrkapitánynak védelmére kel.
eomer Creative Commons License 1998.12.06 0 0 313
Nem baj technox, speaker akkor is csak egy van...
technox Creative Commons License 1998.12.05 0 0 312
Szappanoperához kezd hasonlítani a Pintér Sándor belügyminiszter ellen szervezett lejáratási akció, amelynek, lehet hogy második vagy harminckettedik epizódja is lesz. Szilárd meggyôzôdésem, hogy a kérdésében is megfogalmazódó koncepcióról van szó. Sajnálatos módon az elmúlt években a rendôrségnél nemcsak anyagi értelemben vett leépülés, elszegényedés történt, hanem néhány területen erkölcsi hanyatlás is végbement. Ennek következtében a korrupció változatos formái alakultak ki, ideértve az információkkal való kereskedést és a szervezett bunözéssel való kapcsolattartást is. A kormányváltás és a bôséges rendôrségi tapasztalatokkal bíró belügyminiszter hivatalba lépése, a határozott fellépés meghirdetése riadalmat váltott ki a magukat emiatt fenyegetve érzôk körében. E körök kapcsolatrendszerükön keresztül a nyilvánosság és ellenzéki politikusok segítségével ellenlépéseket tettek. Feltételezésem szerint ezt folytatják. Nem meglepô, kár azonban, hogy ebbe az elmúlt négy évben a Belügyminisztériumot irányító SZDSZ is beszállt. Nekik ugyanis bôséges lehetôségük volt fellépni a nemkívánatos jelenségek ellen. Ha bármiféle kételyük lett volna Pintér Sándor tevékenységével szemben, módjuk lett volna eljárni ellene. Nem tették, mert nyilván nem volt rá okuk. Tisztességes az lett volna tehát, ha Kuncze Gábor az utódjának, a volt rendôrkapitánynak védelmére kel.
dekóder Creative Commons License 1998.12.04 0 0 311
Kedves NICK!

Nos, milyen módon?

dekóder Creative Commons License 1998.12.04 0 0 310
Kedves NICK!

És milyen módon?

AzFix Creative Commons License 1998.12.04 0 0 309
Nem tudom olvasta-e már valaki, hogy Kuncze polgár is elhatárolódott attól a feltételezéstől, hogy a robbantásoknak és a politikusoknak egymáshoz közük lett volna.(hétvége, közgáz, Bethlen S. legújabb zseniális húzása, Népszabadság például)
Csak azért furi, mert legjobb tudomásom szerint ő volt az első ( a 168 órában) aki furcsállotta sokat sejtetően a robbantások elmaradását. Na hogy van ez? Azóta mi történt?
Figyelem: a volt belügyminiszter az aki mindkettőt nyilatkozta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!