Zarko Sesum apja Magyarországra készül seregével?

2009.02.08. 19:49 Módosítva: 2009.02.08. 20:18
Egy román hírportál azt állítja, hogy Zarko Sesum apja, Szerbia egyik nagy örző-védő cégének a vezetője háromszáz volt katonával indult Magyarországra, hogy elkapja fia támadóit.

Egy sporttal foglalkozó romániai hírportál tudni véli, hogy az egykori Arkan parancsnok harcosaival készül Magyarországra a szerb Zarko Sesum apja, bosszút állni Veszprémben megsebesült kézilabdás fia támadóin.

Felelősségre vonná

A sporthírekkel foglalkozó prosport.ro honlap a gsp román televíziós csatorna értesülésére hivatkozva jelentette: Sesum apja Szerbia egyik legnagyobb őrző-védő cégét tartja kezében. Mivel a szerbek körében nagy felháborodást keltett a veszprémi eset, az apa Arkan parancsnok volt harcosaiból, jelenlegi biztonsági embereiből már össze is gyűjtött háromszázat. Velük akar Magyarországra utazni, hogy felelősségre vonja fia támadóit, akik "nem menekülnek majd meg egykönnyen" előle, mondta a román hírportál szerint Sesim, bizonyíték azonban nincs az állításokra.

A készülődésről egyébként sem a Tanjug szerb hírügynökségben, sem az RTS szerb állami tévé honlapján nem jelent meg semmi. A B92 belgrádi tv és rádió mindössze annyit közölt a szerb kézilabda szövetség elnökére hivatkozva, hogy Sesum apja elutazott Magyarországra.

Visszatérhet a pályára

Zarko egyébként már jobban van, az MKB Veszprém súlyosan sérült kézilabdása remélhetően három-négy hónap múlva ismét pályára léphet, és folytathatja sportpályafutását - nyilatkozta a B92 belgrádi rádiónak Bozidar Djurkovic, a szerb kézilabda szövetség főtitkára.

"Beszéltem a veszprémi kórházban fekvő Sesummal, aki jó állapotban van. Román csapattársának, Marin Cozmának próbált segíteni, és eközben kapta a rúgást, amely a szeme alatti arcrészt érte" - mondta a sportvezető, hangsúlyozva, hogy a szerb sportoló nem vett részt a tragikus kimenetelű összetűzésben, csupán Cozmának és Ivan Pesicnek, a veszprémi csapat horvát kapusának akart segíteni. Djurkovic folyamatosan kapcsolatban áll a 23 éves, 2007-ben a veszprémi csapathoz igazolt sportoló családjával is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport